Profiel

  • Deskundig

  • Verbindend

  • Ondernemend

Marco Rodenburg

Ondernemerschap is mij letterlijk met de paplepel ingegoten, als zoon van een drogist. Ik ben geboren en opgegroeid achter de droptoonbank in de drogisterij en heb jaren meegewerkt in het familiebedrijf. Ik ken dus de vele facetten van ondernemerschap en bedrijfsopvolging. Uiteindelijk heeft mijn broer het familiebedrijf overgenomen en heb ik voor een ander pad gekozen. Ik heb aan de Erasmus Universiteit Rotterdam rechten gestudeerd ( met als specialisatie Ondernemingsrecht) en daar in diverse commerciële managementfuncties gewerkt bij KPN.

Familiebedrijf

Na 9 jaar carrière bij KPN ben ik in 2003 gestart met een eigen bedrijf. De afgelopen 19 jaar heb ik honderden ondernemers geholpen bij het starten en doorgroeien als ondernemer. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in bedrijfsopvolging in familiebedrijven.

Ik ben er van overtuigd dat ondernemerschap begint met een sterke innerlijke drive, u mag het ook passie noemen, vertaald in een heldere visie van de ondernemer. Een ondernemer die zijn ‘why’        ( zijn ‘waarom’ of ‘waartoe’) helder heeft en daar naar handelt, is meestal succesvoller met zijn bedrijf.

Een ondernemer die zijn ‘why’ ( zijn ‘waarom’ of ‘waartoe’) helder heeft en daar naar handelt, is meestal succesvoller met zijn bedrijf.

Marco Rodenburg

Om in te kunnen spelen op de razend snelle ontwikkelingen in onze wereld is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij continue bewust zijn van die veranderingen en daar op in kunnen spelen. Ik help u steeds weer een ander perspectief te ontdekken en op zoek te blijven gaan naar wat er nog meer is. Vaak ligt dat dichterbij dan je denkt en moet je alleen anders kijken en denken. Soms kun je juist heel goed vernieuwen en leren van totaal andere, verder weg liggende oplossingen uit andere branches. Uiteindelijk met als doel om de continuïteit van je (familie)bedrijf en de duurzaamheid van je business te waarborgen

Tot slot nog het volgende:

Ondernemen kun je niet vroeg genoeg leren. Daarom ben ik een actief ontwikkelaar van meer ondernemend onderwijs en ondernemerschap op school. Daarom doceer ik bij SaxionOndernemerschap en Bedrijfsopvolging in familiebedrijven. En ik coach studenten ‘Ondernemen & Retail Management’ bij hun afstuderen.

 

VOLG MIJ OP :